Dagoeneko kontua dut Izena eman!
×

chat-icon Galdera azkarrak

×
  • Ez duzu jakinarazpen berririk

image

Ingurumenaren gaineko presioa %50 eta %92 artean handituko da 2050 erako

Gizakiak gaur egun planteatzen den elikadura-produkzioan oinarritzen jarraitzen badu, ingurumenaren gaineko presioa %50 eta %92 artean handituko da 2050 erako. Zehazki, munduko elikadura-sistemaren ardura da: Lurreko biodibertsitatearen galeraren %60-a Berotegi-gasen …

image

Ekoizpenerako ur gehien behar duen elikagaia behi-haragia da

Ekoizpenerako ur gehien behar duen elikagaia, aztarna hidriko gehien uzten duena, behi-haragia da, hain zuzen txahalak, kilogramoko 15.400 litro ur inguru erabiltzen baititu. Ordea, oilaskoa da maila baxuena deun haragia, …

image

Nekazaritza ekologikoak ingurumen-inpaktu mugatua izan ohi du

Nekazaritza ekologikoa substantzia eta prozesu naturalak erabiliz elikagaiak lortzea helburu duen ekoizpen metodo bat da. Horregatik, nekazaritza ekologikoak ingurumen-inpaktu mugatua izan ohi du, honako hauek sustatzen baititu: energiaren eta baliabide …

image

Produktu ekologikoek substantzia nutritiboen kontzentrazio

Produktu ekologikoek substantzia nutritiboen kontzentrazio handiagoa dute, osasunerako onuragarriak dira eta ez dute substantzia kimikorik Gainera, ez daude antibiotikoz kargatuta eta bakterio erresistenteak sortzea saihesten dute. Transgenikorik ere ez dute, …

image

Erosi beharrezkoa soilik eta asteko menuak antolatu

Keinu txikiek ondorio handiak izan ditzakete. Sukalde bat, hozkailu bat edota despentsa bat antolatzea ez da hain zaila.  Gutxi-gorabehera astean zehar zer prestatuko duzun jakitea eta soilik beharrezkoa dituzun elikagaiak …

Gehiago ikusi